Kerken en instellingen

In veel kerkelijke gemeenten wordt de pastorale zorg gedaan door de leden van de gemeente en/of de predikant/voorganger. Door de drukte van alle dag is het niet eenvoudig pastorale zorg te leveren in situaties waarin meer nodig is.

Wanneer er geen predikant c.q. voorganger is, of er is tijdgebrek, dan kan de pastorale zorg voor ouderen, hen die ongeneeslijk ziek zijn of randkerkelijk zijn een te grote belasting worden.

Kleine kerkelijke gemeente, zonder predikant of voorganger, hebben vaak moeite om voldoende zorg en aandacht te geven bij langdurige zorgvragen of sterfgevallen.

Instellingen kunnen ook te maken krijgen met levensvragen van patiƫnten en ontdekken dat er te weinig tijd is om er onvoldoende tijd is om recht te doen aan hun bewoners.

Als freelance geestelijk verzorger ben ik – op afroep – inzetbaar bijvoorbeeld in:

  • Ouderenzorg
  • Pastoraat op maat
  • Uitvaartdiensten
  • Huwelijksinzegening
  • Onderwijs betreffende huwelijk en rouw- en verliesverwerking
  • Conflicten

Alvast meer weten over onze werkwijze en tarieven? Download hier de PDF ‘Informatie Kerken in Instellingen‘. Of neem contact met ons op:

Op zoek naar bijstand in pastoraat?

We horen graag van u. Als u onderstaand formulier invult krijgt u van ons snel een reactie. We bespreken dan uw wensen. De eerste ontmoeting is altijd een gratis vrijblijvende kennismaking.
Meer weten over Eenheid Geeft Kracht?

Lees meer over onze visie en werkwijze.

Lees hier wat anderen over Jan Hofman zeggen.

Lees hier de blog: Angst en vrees