Pastor afscheidsdienst

In onze veranderende samenleving wordt het, door het teruglopende kerkbezoek, steeds lastiger om een Pastor of Dominee bereid te vinden mee te werken aan een uitvaartdienst van mensen die niet tot de gemeenschap van de Pastor of Dominee behoren.

Toch weet u dat degene waarvan je afscheid neemt nog wel een band had met het geloof en dat wilt u ook tot uitdrukking laten komen in een uitvaartdienst. Vanuit Eenheid Geeft Kracht ben ik dan als freelance geestelijk verzorger beschikbaar om een uitvaartdienst te leiden.

Samen met u willen we in een gesprek vormgeven aan de invulling van een waardig afscheid, waarbij troost en bemoediging mogen worden geboden vanuit dankbaarheid, hoop en toekomst.

Voor uw nabestaanden is het fijn wanneer u zelf al hebt nagedacht over de invulling van uw eigen uitvaartdienst en het helpt hen in het rouwproces. In de praktijk blijkt dat veel mensen niets regelen voor hun begrafenis, waardoor de familie in een korte, vaak emotionele, tijd zelf beslissingen moet nemen. U kunt hen op voorhand helpen door zelf een aantal wensen kenbaar te maken.

Onze brochure Voorbereid op reis kan u hierbij behulpzaam zijn.Klik hier voor het gratis toezenden van deze brochure.

Jan heeft met ons de uitvaartdienst van zowel onze moeder als vader geregeld waarin veel ruimte was voor wat wij als nabestaanden wensten. De dagen rondom kerst en oud en nieuw zijn voor ons emotionele dagen; moeder overleed op 29 december en vader op 30 december. Op die dagen denk je ook terug aan wat Jan voor ons gedaan heeft. In n woord: geweldig. Ik kan niet zeggen of het ons gelukt zou zijn zonder Jan, dat weet ik niet, maar wij hadden het grote geluk dat Jan ons heeft bijgestaan.

Jolanda Poldervaart, Apeldoorn

Alvast meer weten over onze werkwijze en tarieven? Download hier de PDF ‘Afscheidsdienst Informatiebrochure‘. Of neem contact met ons op:

Op zoek naar een dominee of pastor voor een afscheidsdienst?

We horen graag van u. Als u onderstaand formulier invult krijgt u van ons snel een reactie. We bespreken dan uw wensen. De eerste ontmoeting is altijd een gratis vrijblijvende kennismaking.
Meer weten over Eenheid Geeft Kracht?

Lees meer over onze visie en werkwijze.

Lees hier wat anderen over Jan Hofman zeggen.

Lees hier de blog: Hoe leer ik voor mezelf opkomen?