Ons leven staat voortdurend onder druk. Wanneer je met mensen spreekt dan hebben we het allemaal druk. Daarbij merken we dat de eenzaamheid toeneemt.

We vinden gezondheid zo normaal, dat we er niet te veel aan denken en op allerlei manieren roofbouw op onszelf of onze omgeving plegen, totdat we het verliezen.

6 tips om gelukkiger te leven

Vanuit mijn praktijk als life coach reik ik graag een top 6 aan om gelukkiger te leven.

  • Moed hebben om een leven te leiden dat past bij je dromen. Durf eerlijk naar je dromen te kijken en onderzoek of het haalbaar is.
  • Werk niet te hard. Waardoor je bijv. het opgroeien van je kinderen mist, of te weinig tijd hebt voor je partner etc..
  • Leer je gevoelens te uiten. Veel mensen onderdrukken hun gevoelens om geen ruzie met anderen te krijgen waardoor o.a. stress kan ontstaan. Psychosomatische klachten kunnen ontstaan als gevolg van ingehouden emoties.
  • Hou contact met vrienden. Pas op dat je niet een gevangene wordt van je eigen leven waardoor vriendschappen verwaarloosd worden en vaak eenzaamheid volgt.
  • Leer en durf gelukkig te worden. Blijf niet vast zitten in oude patronen en gewoonten. Wees eerlijk voor je zelf, neem tijd om je eigen verlangens en verwachtingen onder ogen zien. Spreek ze uit naar de ander en accepteer dan of ze wel of niet haalbaar zijn.
  • Durf verder te kijken, er is hoop voor de toekomst. Vanuit die toekomst mag je leren kijken naar het leven van nu.

Vragen of doorpraten? Neem vrijblijvend contact op.

Jan Hofman, pastorale life coaching

06-15486501