Huwelijksvoorbereiding (Cursus ‘Op weg naar samen’)

De vraag blijft actueel: trouwen, waarom zou je? Veel mensen schrikken terug voor het huwelijk. Het aantal burgerlijke huwelijken in Nederland is de afgelopen jaren sterk gedaald.

We dagen jullie uit om samen met ons 4 avonden op te trekken met de cursus: ‘Op weg naar samen’. Leg een goed fundament voor jullie huwelijk. Want je wilt toch dat je huwelijk gebouwd is op een goed fundament zodat het in een storm overeind blijft?

Onze stelling is dat een huwelijk een investering is die de moeite waard is. Waarom? Omdat het huwelijk een unieke band is met unieke eigenschappen: het is een verbond. Hierin zit ook het geheim voor een succesvol huwelijk.

Welke verwachtingen heb je van een huwelijk? De verwachting van veel jongvolwassenen t.o.v. van een huwelijk is, dat het een bron van liefde en emotionele voldoening is, maar dat valt zo nu en dan tegen. Daarom is het nuttig om een goed fundament te leggen voor je huwelijk.

Samen met mijn partner mochten wij de cursus Op weg naar Samen volgen ter voorbereiding van ons voorgenomen huwelijk omdat wij hierin wilden investeren en nadenken wat het huwelijk voor ons inhoudt. Dit gaf u samen met uw vrouw; ik kijk terug op een leerzame tijd doordat we vragen kregen die prikkelend werkten en wij ook daarna erover in gesprek zijn gegaan. Door ons eigen inbreng en de door jullie herkenbare situaties/gedachten/gevoelens te benoemen, met name verschil tussen man en vrouw leerden we om elkaar nog meer te kunnen begrijpen. Jullie gingen samen met ons op pad; al luisterend maar ook scherpe observaties maakte dat ik geboeid was wat er gebeurt. Vooral wat er aan interactie gebeurt tussen man en vrouw. We kregen vanuit -christelijke visie- bouwstenen aangereikt over het huwelijk. Mocht ik of wij in de toekomst uw hulp nodig zijn, dan zal ik zeker bij u aankloppen voor gesprek/advies.
Hartelijk dank!

Deborah Hellingwerf

Alvast meer weten over de cursus ‘Op weg naar samen’? Download hier de de informatie en werkwijze (PDF). Of neem contact met ons op:

Wil je ook een goede start maken met je huwelijk?

We horen graag van je. Als je onderstaand formulier invult krijg je van ons snel een reactie. We bespreken dan jullie situatie. De eerste ontmoeting is altijd een gratis vrijblijvende kennismaking.
Meer weten over Eenheid Geeft Kracht?

Lees meer over onze visie en werkwijze.

Lees hier wat anderen over Jan Hofman zeggen.

Lees hier de blog: Hoe leer ik voor mezelf opkomen?